Sylwester 2019

Pobyt Sylwestrowy u nas można zacząć zaraz po świętach. Zapraszamy do malowniczego zakątka na Warmii i Mazurach, do Ośrodka Turystyki Konnej. Ofertę naszą kierujemy do osób, które cenią sobie spokój, ciszę, blask ogniska i harmonię. Dlatego jest to doskonałe miejsce dla rodzin jak też singli i par. Nasz pensjonat położony jest daleko poza zgiełkiem miasta w środku lasu, łąk nad malowniczą rzeką Kośna. Specjalizujemy się w prowadzeniu jazdy konnej dla osób jeżdżących, jak też dla początkujących. Pobyt sylwestrowy to doskonała okazja aby zakończyć stary rok na końskim grzbiecie i podobnie powitać Nowy Rok. Do dyspozycji gości mamy przytulne pokoje z łazienkami, stajnię pełną wspaniałych koni, mnóstwo świeżego powietrza i kilometry urokliwych leśnych ścieżek. Będzie można zgubić świąteczne kalorie na grzbiecie koni lub spacerach po pięknej okolicy. Wieczorami przy ognisku, kominku, śpiewach karaoke , tańcach, grach towarzyskich będziemy mile spędzać czas ostatnich dni starego roku.

Sylwester w Pajtuńskim Młynie

  1. Po śniadaniu poranny wyjazd w teren(konno lub bryczką) dla śpiochów  lub przyjeżdżających przed obiadem proponujemy spacer po lesie.
  2. O g.14:00 obiad, po nim mała sjesta ,po której zapraszamy do wspólnej dekoracji „sali balowej” przy małym co nie co.
  3. Ok. g.18 spotykamy się przy ognisku, będą śpiewy karaoke i grzane wino oraz zupa z kotła.
  4. Ok g.21 powrót do domu, przebieramy się w stroje wg uznania i na bal sylwestrowy. Przy stole z naszymi wyrobami i muzyce bawimy się dokąd sił wystarczy.
  5. O g.24:00 na moście pajtuńskim złożymy sobie życzenia noworoczne i odpalimy fajerwerki, potem przejdziemy do stajni by złożyć życzenia naszym czworonożnym przyjaciołom.
  6. Noworoczne śniadanie podamy o g.11.00
  7. Około 15.00 zapraszamy na noworoczny obiad

 

Menu Sylwestrowe

  • szaszłyk z sarny
  • wędzony jesiotr ,pstrąg
  • bigos myśliwski
  • tatar z jelenia
  • zupa z kotła(przy ognisku)
  • wędliny z domowej wędzarni
  • 2 rodzaje sałatek
  • smalec z dzika
  • barszcz lub flaczki
  • ciasto własnego wypieku
  • przetwory z własnej spiżarni
  • śledź w occie i śledź po wielkopolsku
  • po wcześniejszym uzgodnieniu przygotujemy również potrawy wegetariańskie.

 

cena: 570zł  – 3 doby (od niedzieli 29.XII ok 17.00 do środy 01.I  15.00)

800zł –  5 dób (od piątku 27.XII ok 17.00 do środy 01.I 15.00)